Tro på dig selv

Tro på dig selv

14. februar 2013

Hvorfor er det så vigtigt, at vi tror på os selv? Læs svaret til sidst i dette indlæg, men måske har du selv fundet ud af det inden du så langt. 

Jeg hørte for lidt tid siden om en lærer, der havde fået sine elever til at klare sig bedre i matematik opgaver end andre. Han havde lært dem en meget simpel måde at løse opgaver på. Når de fik deres opgave, skulle de stille og roligt at læse alle opgaverne igennem, uden af løse nogen af dem. Når de havde gjort det, skulle de starte med at løse de opgaver, som var allernemmest for dem, inden de begyndte at løse resten af opgaverne. På den måde fik de en tro på, at de godt kunne løse opgaverne.

Hvad kan du så bruge denne viden til i dit liv? Når du står overfor en udfordring, hvor du ikke ved, hvor du skal begynde, det kan f.eks. være en eksamensopgave, renovering af stuen eller noget helt andet, så begynd med det, du ved at du kan finde ud af. Måske er du et struktureret menneske, der har brug for at planlægge opgaven først. Måske skal du bare starte et sted, fordi du har en idé og så udvikler opgaven sig derfra. Det er ikke afgørende hvordan og med hvad du starter, men det afgørende er, at du starter med noget du ved at du er god til.

Når du gør dette får du tillid til, at du kan, og du får blod på tanden til at fortsætte, også selvom du måske bliver udfordret med opgaven, for du har fortalt din hjerne, at du godt kan. Faktisk tror din hjerne, på det du fortæller den. Hvis du siger til den ”det her vil aldrig lykkes”, så tror din hjerne på dig, og det du har sat dig for, vil højst sandsynligt ikke lykkes dig. Så prøv at lyt til, hvad du siger til dig selv, når du står overfor en udfordring. Hvis du siger: ”Jeg kan ikke finde ud af det!”, ”det virker aldrig for mig” eller noget lignende, har du måske brug for at overbevise din hjerne om, at du rent faktisk godt kan finde ud af det. Du har brug for at støtte dig selv i, at du godt kan. Dette gøres ved, at finde en sætning der virker for dig, f.eks. ”Jeg er god nok, ”Jeg er modig”, ”Jeg tror 100% på mig”, ”Jeg ved jeg kan” osv, og sige sætningen til dig selv igen og igen. Disse sætninger kaldes for positive eller støttende overbevisninger. Beslut dig for, at du vil sige dine positive overbevisninger til dig selv hver dag, flere gange om dagen. Du må meget gerne sige dem til dig selv, mens du ser dig selv i øjnene i spejlet. Hvis du ikke kan det, er det vigtigt at du siger sætningerne højt, så du rent fysisk også hører ordene. På den måde kan du overbevise din hjerne, om at du rent faktisk kan, og du lærer at tro på dig selv.

Dette kan både bruges ift. at styrke din selvtillid og dit selvværd. Så hvis du nogen gange tvivler på dig selv, men har brug for at tro noget mere på dig selv, kan du bruge denne metode.

Og så til svaret på spørgsmålet i starten af dette indlæg: ”Fordi når vi gør det, kan vi meget mere end vi selv tror!”

10 gode råd til hvordan du styrker dit selvværd og din selvtillid

* Vær opmærksom på at du kan styre dine egne tanker og dermed påvirke din tilstand

* Gør det der gør dig glad

* Anerkend dig selv – HVER DAG! Positive overbevisninger

Kom ud og rør dig - dyrk motion der gør dig glad

* Giv dig selv ro og plads til bare ”at være”

* Sæt meningsfulde og realistiske mål

* Vær taknemmelig

* Vær proaktiv

* Kend dine værdier og hvad du står for

* Giv dig selv plads til at fejle og tilgiv dig selv

 

Øv dig igen, igen, igen , igen og igen….. 

Tro på dig selv - Chestnut avenue

 

I 2011 vandt disse 2 unge fyre børne MGP, med denne sang. Jeg må altså indrømme, at jeg synes, at det er en fantastisk sang. ;-)

 

Skønne citater fra sangen:

"Nogen gange må man kæmpe med og uden held, så jeg må vise, at jeg kan tro på mig selv."

"Du skal tro på dig selv, du skal gøre hvad du vil. Du skal tro på dig selv, det er det eneste der skal til"

"Drømme bli'r til virkelighed, hvis bare du finder din selvtillid." 

0 kommentar(er)

Skriv en kommentar til bloggen her