Kom i mål

Kom i mål

20. januar 2013

Jeg har gennem mit liv sat mig mange mål, rigtigt mange mål. De har både været mål i ordets bogstaveligste forstand og forklædt som agendaer, fortsæt, deadlines, to do’s m.v. Og rigtigt mange af disse mål er blevet ført ud i livet, men mange har også måtte lide den skæbnessvangre død! Nogle af de ting der meget ofte har været mine mål er: Lære at gå ordentlig tid i seng, holde op med at spise sukker, løbe oftere, komme ud af døren i ordentlig tid, lade være med at køre (alt) for stærkt, lave to do lister jeg rent faktisk kan nå og meget mere.

Fælles for de nævnte mål her er, at jeg har haft dem op og vende rigtigt mange gange, og sjældent er det lykkes mig at holde fast, når jeg har fået ændret på vanerne, og så sker der det for mig, som for mange andre, at jeg begynder at fortælle mig selv at det alligevel ikke nytter noget. Men hvad hvis det er fordi, at jeg har grebet det forkert an? Hvad hvis det ikke handler om at løbe 2 gange om ugen, når det nu er meget nemmere at overskue at gå 4 gange om ugen og det i øvrigt også giver mere energi, glæde og overskud? Hvad hvis det ikke handler om at stoppe med at spise sukker, men i virkeligheden handler om at blive bevidst om, hvad jeg  stopper i munden og hvorfor jeg  egentlig nogen gange bare, uden at tænke nærmere over det, fylder mig med sukker? Eller hvad hvis jeg i stedet for at have alt for lange to do lister, som jeg alligevel ikke kan nå, lærer at accepterer at det er umuligt at nå alt, og sådan er det bare?

Mange i dagens Danmark er bare nogen gange alt for ambitiøse og kigger for lidt hvad der egentlig passer til dem. Mit første mål var at jeg skulle løbe 3 gange om ugen, da det ikke lykkedes mig, ændrede jeg det til 2 og igen senere til 1, stadig uden held, jeg kunne bare ikke holde fast i det. Jeg nød, når jeg løb for jeg kunne mærke at det var godt for mig både fysisk og psykisk, men det var bare for svært for mig at holde fast i, og en skade tvang mig til at tænke alternativt, så begyndte jeg at gå! Det er SÅ skønt! For når jeg går, nyder jeg virkelig naturen rundt om mig, jeg tænker godt og jeg rører mig. Mit mål ift. motion er nu at jeg skal gå mindst 10 km om ugen, og det virker! Det passer ganske enkelt bare bedre til mig.

Hvor vil jeg så hen med alt det her? Vi må ikke give op! Vi må ikke tænke ”øv, jeg nåede ikke mit mål, så må jeg hellere give op!” NEVER! Men vi bliver nødt til at acceptere at vi ”falder” og fejler indimellem. Nogle gange er målene for høje, for ambitiøse, for urealistiske eller bare ikke det rigtige mål for os, og så bliver vi nødt til at acceptere det og komme videre og sætte nye mål.

Jeg holder dog på, at vi skal huske, at det er ok, at slikke vores sår når vi er faldet, men så må vi også i gang med at evaluere og sætte nye og bedre mål. Nye mål som kun bliver stærkere og endnu mere realistiske af at vi har erfaringer med.

Så hvad gør du næste gang du finder dig selv faldet? Samler du dig selv op, og kommer ind i ræset igen?

0 kommentar(er)

Skriv en kommentar til bloggen her