I 1930’erne sang Karen Jönsson den meget smukke sang ”hvorfor er lykken er lykken så lunefuld”. geninspillet af Lars H.U.G. i 1990’erne.

Lykke bliver i sangen betragtet som noget flygtigt, noget man ikke kan stole på. Måske er dette en rigtig betragtning, men jeg tror på at man har et valg. Måske er lykken lunefuld, men man kan vælge at være åben for den og samle på den.

Kan man samle på lykke?

12. december 2012

Jeg havde haft en træls dag. Ikke egentligt fordi at der var sket noget særligt, men fordi at jeg havde været træt hele dagen. En træthed der havde fyldt enhver fiber af min krop og også formørket mit sind. Da jeg gik i seng om aftenen, puttede jeg mig ind til min mand, som holdt varmt om mig.

Lige i dét øjeblik følte jeg mig lykkelig. Jeg havde lukket hele verden ude og var bare lige der, et trygt og godt sted hvor jeg følte ægte nærværende lykke. Og en dyb taknemmelighed over at jeg var lige der, lige på det tidspunkt.  Det var en lille varm fornemmelse i maven, og jeg besluttede mig for at lade den fylde min krop. Jeg fokuserede på følelsen og lod den sprede sig ud i min krop, til den til sidst fyldte hele min krop og lå så og nød følelsen af lykke, til jeg faldt i søvn.

Dagen efter vågnede jeg med et lyst sind. Jeg troede på verden og mig selv! Velvidende at lykken er lunefuld og at det hele hurtigt kunne vende, begav jeg mig ud i verden, med et andet overskud og energi end jeg plejede og accepterede til fulde, at det muligvis ikke kan lade sig gøre at være lykkelig hele tiden, men jeg kan passe på, omfavne og nyde lykken når jeg møder den. Og jeg ved at hvis jeg er åben over for den vil jeg møde den ofte.

Hvad ville der ske, hvis du, hver gang du møder det lille glimt af den lunefulde lykke, stopper op og lader dig fylde op af lykke? Det kan være, når du får et godt kram af en nær ven, når du ser med stolthed på dine børn, når du i din bil kører igennem det smukkeste snedækkede vinter landskab, når noget du har arbejdet hårdt for på arbejdet ser ud til at lykkes m.v? Forestil dig at du samler på lykke og at du har en rygsæk på som skal fyldes op med lykke, og jo mere lykke der kommer i, jo lettere bliver den, og måske bliver den endda så let, at den nærmest kan få dig til at føle dig helt svævende. Hvilken forskel vil det gøre i dit liv? Jeg har ikke svaret på det, men måske kommer livet til at føles lidt mindre ”meningsløst hårdt”. Og hvis det er resultatet på at samle og lade sig fylde af lykke, er det så ikke det værd?

0 kommentar(er)

Skriv en kommentar til bloggen her