Jeg har intet selvværd

Hej:)

Jeg håber du kan gi mig et rigtig godt råd. Jeg føler jeg helt har mistet troen på mig selv. Frygter andres mening om mig - hvad mon de siger og tænker om mig?! Kan de mon lide mig?! Jeg er ved at blive skør af at være så meget styret af det. Føler ikke jeg er mig selv i andres selskab. Jeg har nærmest intet selvværd. Mit største ønske er at blive FRI, være mig selv og være lige glad med andres accept. Jeg læser en masse gode artikler desangående, men jeg mangler virkelig et spark bagi, der kan overbevise mig om at jeg er en fantastisk pige, og at jeg blot kan slappe af og være 100% MIG!

Jeg tror egentlig ikke der er nogen grund til at føle sådan, men jeg kan bare ikke ryste den ødelæggende følelse af mig. Håber virkelig du har nøgleordet:)

Tusind tak for en fantastisk Facebook-side.

Hilsner fra Trine

Kære Trine

Først tak for de søde ord om min Facebookside. Det glæder mig meget, at du får noget ud af at følge mig der.

 

Du er ikke alene

Jeg får sådan lyst til at synge Sebastians sang ”Du er ikke alene” for dig. For det du beskriver, er der mange andre kvinder der kan nikke genkendende til.

Du skriver, at du læser en masse gode artikler omkring emnet, men ikke noget om, hvad du har prøvet for at ændre situationen. Derfor bliver mit svar rimeligt generelt, men jeg håber, at det alligevel kan hjælpe dig, og give ny inspiration til hvordan du får genvundet troen på dig selv.

 

Hvad har du manglet og savnet?

Du skriver også at du, har du mistet troen på dig selv, og jeg er nødt til at spørge dig, har du MISTET den, eller har du egentlig aldrig haft den? Hvis du har mistet den, hvad gik så forud? Måske er der noget der, du bør arbejde med, for at det ikke skal have lov til at fylde helt så meget i dit liv.

Hvis du aldrig har haft den, hvad er det så du har manglet og savnet for at få den?

  • Anerkendelse og nogen der så dig, som den du var?

  • Grænser og respekt?

Hvad er det, du selv tænker, at du har manglet? Det du har manglet/savnet, er måske det, du skal begynde at give dig selv,for at styrke dit selvværd. Det er måske nemmere sagt end gjort, men jeg tror på, at du har svaret indeni dig selv. Hvis du har savnet, at nogen anerkendte dig og så dig som den du var, så kan du med fordel begynde at øve dig i at anerkende dig selv. Se hvilke positive egenskaber du har, hvilke gode ting du gør, fordi du er den du er. Køb en notesbog som du kan lægge på dit natbord, og så skriv hver aften minimum 3 ting, som du kan anerkende dig selv for i løbet af dagen. Det kan være alt fra ”jeg stod op i morges, selvom jeg havde mest lyst til at blive i sengen” til mere beskrivelse af dine positive egenskaber ”som f.eks. jeg er venlig, høflig og smilende”. På denne måde øver du dig selv, i at se dig selv på en positiv måde, og intet er for småt ”jeg smilte til en fremmed i dag”, ”jeg har pæne negle”, ”jeg nåede bussen i dag” kan  også bruges, det vigtige er, at du kommer i gang med at anerkende dig selv – den du er og det du gør!

Har du manglet grænser og respekt, kan du øve dig i at mærke dine egne grænser. Igen kan du starte i det små, og øve dig i at lytte til din krop i stedet for at overhøre dine signaler. Hvis noget musik eller TV er for højt, så skru ned. Kan du mærke at du skal tisse, så gå på toilet med det samme, i stedet for at trække det ud. Kort sagt, respektér dig selv og din krop.

 

En ny sandhed

Dit største ønske er at være fri, at kunne slappe af og være 100% dig! Disse sætninger er fantastiske. Forestil dig hvordan det vil være for dig at være der, hvor dette er din virkelighed. Hvordan føles det? Hvilke tanker har du? Hvordan mærkes det i din krop?

Du kan bruge disse 3 sætninger:

  • Jeg er fri

  • Jeg er afslappet

  • Jeg er 100% mig

Du kan bruge dem aktivt, og derved gøre dem til din nye sandhed. Det gør du ved, at du gentager disse 3 sætninger (eller måske er der nogle andre sætninger, der passer dig bedre), for dig selv 20 gange hver morgen og hver aften. Bliv ved med det i minimum en måned, og meget gerne længere, for på den måde, vil de stille og roligt blive din nye sandhed. Det er helt i orden, at det i starten føles lidt som en løgn, og det dermed er lidt svært at sige. Som dagene går, vil det gradvist blive nemmere at sige dem, og din hjerne vil begynde at tro på det. Jeg har mødt flere, som var skeptiske overfor denne metode, men som alligevel kort efter er kommet og har sagt "Det virker sku!". 

 

En god ting hver dag

En ting der i den grad også kan booste dit selvværd, er at du begynder at gøre gode ting for dig, og kun dig. Det behøver ikke være store ting, det kan faktisk sagtens være, ting du allerede gør i forvejen, men ikke rigtigt sætter pris på, som f.eks. et varmt bad, som du nu måske bare gør af hygiejnemæssige årsager, sæt pris på det, nyd det, og nyd at du gør det for dig. Gør det til en selvforkælende stund, i stedet for noget der bare skal gøres. Andre eksempler kan f.eks. være når du skifter sengetøj, når du går til frisør, når du spiser din yndlings morgenmad osv.

Derud over kan du begynde at gøre små gode ting, det kan være, at lave et lækkert fodbad, købe en god hårkur eller ansigtsmaske, at lægge neglelak på dine tånegle, at købe en lækker kaffe/te som nyder at sidde og drikke, en buket blomster kun til dig osv. Og så selvfølgelig ind imellem gøre lidt ekstra som en massage, en ansigtsbehandling, i biografen med en god veninde o.l.

Sæt dig allerede ned i dag med din kalender og skriv i den kommende uge én ting hver dag, du vil gøre som er god for dig, og overhold så aftalerne med dig selv, og nyd din egenomsorg.

 

Få et spark bagi

Et sidste råd jeg vil give dig er at få hjælp fra en anden person. Det kan være din mor, søster, veninde, kammerat eller en coach eller psykolog. Forpligt dig over for et andet menneske, spørg vedkommende om hun/han vil være med til at give dig et spark i r****, når du har brug for det. Fortæl at du har besluttet dig for, at du fremadrettet vil dig, men at du har brug for en, der indimellem kan spørge dig, hvordan det går, og holde dig fast i dine aftaler med dig selv.

NB: Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev (nederst på siden), får du 30 minutters gratis coaching, og hvis du ikke allerede har benyttet dig af dette tilbud, kan du jo også, når du har øvet dig på ovenstående råd i ca. 2 – 3 uger anmode om at få 30 minutters gratis coaching, så vil jeg gerne hjælpe dig med at holde dig på sporet.

 

Jeg ønsker dig al det bedste.

Maria Gammelgaard

Kærlig Hilsen

Maria 

0 kommentar(er)

Har du et godt råd til Trine, eller en kommentar til bloggen?