Når man en gang har været der, hvor man overvejer om man overhovedet har en berettigelse som menneske. Hvor man kigger på sine børn og tænker ”de ville sku sikkert være bedre tjent uden mig!” Ja så tror jeg aldrig, at man glemmer følelsen.

Tænk at man kan have så lavt selvværd, at man kan tænke, at man er så stor en belastning for ens nærmeste, at de vil blive mere lettede over, at man ikke er til længere, end de vil føle sorg over det. Det er vildt nok! Og for mange helt fuldstændig uforståeligt. Desværre, sidder der nok også mange og læser dette og kan nikke genkendende til følelsen. Måske kan du!?


Forhåbentlig er du kommet på den anden side af dette. Forhåbentlig har du lært at du er et unikt og værdifuld menneske. Hvis ikke, hvad forhindrer dig i at komme i gang med at styrke dit selvværd?

 

Alle mennesker er værdifulde. Som diamanter. Nogle har mere med i rygsækken og flere skeletter i skabet end andre, men det ændrer ikke på, at de er værdifulde, også dig!

Du er ikke bare værdifuld, du er unik, fantastisk og helt din egen!

 

Måske har du svært ved at se det. Måske har du gennem mange år, trænet dig selv i at se alle dine fejl og mangler. Måske kigger du dig i spejlet og kan ikke se noget som helst positivt ved dig selv, og undgår derfor helst at se dig selv i spejlet. Eller også bruger du meget tid på hver dag at rette på/dække fejlene med make-up, tøj m.v. Måske går du hjem fra en aften med veninderne og analyserer hele aftenen, det du sagde, der var forkert, og nu er hun helt sikkert sur på dig osv. Eller måske gemmer du dig. Du gør alt hvad du kan, for at andre ikke lægger mærke til dig, og hvis nogen skulle finde på at rose dig for noget, har du mest af alt lyst til at krybe i et musehul, og dine tanker går med det samme i gang med at bortforklare rosen: ”Hun ved ikke noget om det”, ”Hun siger det bare, fordi hun vil opnå noget” osv.  er tanker, der straks tager over i dit hoved og i løbet af ganske kort tid, er rosen reduceret til stort set ingen værdi, fordi du ikke tillægger dig selv nogen værdi.

 

Men du har værdi! Du har den største værdi der findes, du er dig! Men når du konstant prøver på at slette dig selv eller give dig selv mindre værdi, får du følelsen af at være værdiløs. Men hey! Den gode nyhed er, at det behøver ikke at være sådan. Men den eneste der kan ændre på det er DIG! Uanset hvor mange gange andre giver dig komplimenter, ros og anerkendelse, så er det kun DIG der kan vælge, om du vil tage imod det. Det er kun DIG, der kan vælge, om du vil vise andre dig selv, som den værdifulde person du er, med alle dine fejl og mangler, for der er INGEN der er perfekte. Så omfavn dine uperfekte sider og kom i gang med at levet livet, som det værdifulde menneske du er. Når du gør det, vil livet have meget mere at byde på.

 

Start med at kigge dig selv dybt i øjnene og sig:

JEG ER ET VÆRDIFULDT MENNESKE!

0 kommentar(er)

Skriv en kommentar til bloggen her