E- Bog: Få balance i dit liv - 5 trin

Få balance i dit liv - 5 trin er en guide til hvilke områder du med fordel kan have fokus på, hvis du ønsker at skabe et liv med balance, glæde og overskud. 

Nedenfor kan du læse lidt om de 5 trin. 

Derudover indeholder bogen nogle af mine mest populære blogindlæg samt min egen historie om at gå ned med stress og komme ovenpå igen. 

E-bogen er på 44 sider og er letlæst og overskuelig. Den indeholder konkrete tips og opgaver der er lige til at gå til for enhver. 

De 5 trin er: 

 

Trin 1: Styrk dit selvværd

I dette afsnit vil du lære om hvad forskellen er på selvværd og selvtillid og du vil få konkrete redskaber du kan bruge for at styrke dit selvværd. 

 

Trin 2: Sæt dig mål og gå efter dem

I dette afsnit kan du læse om hvordan du sætter gode og konkrete mål og om hvordan du bevarer fokus, når først du har sat dig et mål. Samt om hvordan det at sætte sig et mål og træffe et valg, kan hjælpe dig med at nå dine mål. 

 

Trin 3: Lyt til din krop

Din krop er dit livs vigtigste instrument. Din krop fortæller dig hvis noget er godt for dig, men i den grad også hvis noget er skidt for dig. 

 

Trin 4: Få styr på dine energi-stjælere og energi-givere

Føler du dig ofte drænet for energi? Så kan det være at du blive opmærksom på og rydde op i dine energi-stjælere og energi-givere. 

 

Trin 5: Vær taknemmelig

Tager du ting for givet eller sætter du pris på de små ting i livet? Ved at være taknemmelig for de gode ting i din verden, i dit liv og ved dig selv, flytter du fokusset fra det negative i dit liv, til det positive, og det vil påvirke dit humør og din følelsesmæssige tilstand væsentligt. 

Til hvert trin får du en række øvelser, som hjælper dig til at få implementeret trinnene i dit liv. I alt får du med "Få balance i dit liv - 5 trin" 12 lav praksis øvelser, som hjælper dig med at sætte fokus på at skabe et liv i balance. 

Derudover indeholder e-bogen en række skønne citater.

 

Fra e-bogens forord: 

I 2009 blev jeg sygemeldt pga. stress. Det skete efter en længere periode, hvor jeg havde haft alt for travlt med arbejde, små børn, parforhold, praktiske opgaver, manglende tid til mig selv og for lidt søvn. Mit liv var som et tog der bare drønede der ud af med 180 km i timen. Forude kunne jeg se, at mit tog var direkte på kollisionskurs mod en klippevæg, men toget var ikke udstyret med nødbremser, så jeg var nødt til at følge med og se, hvor galt det ville gå, for alternativet, som var at kaste sig ud af toget ved høj fart, virkede dengang i mine øjne lige så farlig som den truende kollision.

Nogle gange ville jeg have ønsket, at jeg havde haft modet til at kaste mig ud. Ja, det ville have givet mig knubs, men intet i sammenligning med de alvorlige kvæstelser jeg pådrog mig ved kollisionen.  

Det har taget lang tid at genopbygge mit tog, men jeg har taget mig tiden og har været omhyggelig, så jeg nu kender toget bedre end nogensinde før. Jeg ved, at hvis det knirker et sted, så skal jeg straks reagere og forsøge at udbedre fejlen, eller også skal toget blot have en pause, til det er klar igen. Jeg har undervejs fået nye værktøjer til at reparere mit tog og har nu en meget værdifuld værktøjskasse. Denne værktøjskasse ville jeg ikke have fået, hvis ikke mit tog var kørt ind i klippevæggen, og udover værktøjskassen har jeg fundet bremsen, så jeg nu kan nå at sætte farten ned, inden det går galt. Sidst men ikke mindst har jeg lært, at nogle gange kan det være nødvendigt at få lidt knubs, da prisen længere fremme kan være meget dyrere. Så er det bedre at kaste mig ud i det, tage imod, hvad der måtte komme, frem for at risikere at miste noget så dyrebart som livet.

 

9 nemme og sunde mellemmåltider

Jeg fik lyst til at lave denne lille opskriftsamling, på et tidspunkt hvor jeg (endnu engang)
besluttede mig for, at skære ned på mit sukkerforbrug. Derfor gik jeg i gang med at lede 
efter opskrifter på sunde mellemmåltider. 
Mine krav til opskrifterne var følgende: 

  • De skulle være et sundere alternativ til en Snickers, en pose snolder eller chips.
  • Det skulle være forholdsvis nemt at lave, og skal efterfølgende kunne tages frem og nydes, meget gerne over flere dage. 
  • Og det skulle smage godt! Så godt at det reelt er et alternativ, og ikke noget jeg skal tvinge mig selv til at spise, for at få god samvittighed, fordi min erfaring er, at så holder det ikke i længden.

Alle opskrifterne er testet og godkendt af mig selv og mine 2 drenge på hhv. 8 og 10 år. Og det siger altså ikke så lidt, for jeg er en værre kræsenpind. ;-) 

9 lavpraktiske tips til hverdagen med børn

Hvordan får jeg mine børn til at gå i seng om aftenen uden bøvl? Hvordan får jeg dem til at hjælpe til? Hvordan undgår jeg at de smider deres tøj alle mulige steder i stedet for i vaskekurven? Hvad kan gøre min pressede hverdag lidt nemmere? Hvordan får vi råd til de ting vi gerne vil lave sammen? 

Dette og flere andre ting kommer jeg med mine bud på i e-mail serien "9 lavpraktiske tips til hverdagen med børn". 

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet får du hver trejde dag i en måned en mail med et nyt tip. 

Det er tips og gode råd, jeg selv har fået og som har hjulpet mig i min hverdag med mine børn, og inspiration fra ting jeg selv har forsøgt med mine børn med god succes. 

Hvad får du mere?

Du kan få fingrene i "Få balance i dit liv - 5 trin", "9 nemme og sunde mellemmåltider" og e-mail serien 9 lavpraktiske tips til hverdagen med børn ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev nedenfor. 

KABALEN – et liv i balances nyhedsbrev udkommer 2 – 4 gange om måneden og er til mødre der drømmer om en hverdag med mere glæde, overskud og balance i deres liv. Du får masser af ny viden, tips og kærlige spark i røven og både lavpraktiske værktøjer til hverdagen med hjemmeboende børn samt værktøjer til personlig udvikling. Derudover får du information om særlige tilbud, gode rabatter, online foredrag og kurser.  Alt sammen med til hjælpe dig med at skabe et harmonisk familieliv.   

Kærlig hilsen 

Maria Gammelgaard

Tilmeld dig nyhedsbrevet her