Skal jeg flytte sammen med min kæreste?

Skal jeg flytte sammen med min kæreste?

Hej 
Jeg er en pige på 32, jeg har fast job, ny bil, gode venner og ja et godt liv. Jeg har de seneste år været single og haft det fint med det. Nu har jeg fået en kæreste (for 8 uger siden). MEN han er en del hurtigere end mig allerede efter 4 uger taler han om at flytte sammen. (panik) Jeg har prøvet at fortælle og forklare, jeg IKKE er klar til det skridt, det er at flytte sammen, men han forstår det ikke, han ignorere mine indvendinger og er nu begyndt at sige til folk (sine venner og familie), at han forhåbentlig kan flytte sammen med mig hos mig til september.

Jeg føler mig totalt spittet. Dels er jeg skræmt over tanken om at flytte sammen allerede, omvendt er jeg smigret og glad for, at han gerne vil mig, men jeg er også sur over sådan at blive ignoreret ved så vigtig et spørgsmål.

Hjælp mig. Er det mig, der er for forsigtig og bange for at binde mig? Bør jeg være lykkelig og sige :"flyt ind?" Jeg er i vildrede og meget forvirret ... Hjælp mig!
Kære dig
Du skriver til sidst i dit brev ”Bør jeg være lykkelig og sige flyt ind?” Mit meget korte svar til det er nej, du BØR ikke være lykkelig! Det vil jeg selvfølgelig gerne uddybe lidt. 
Lykke er ikke en følelse, man bare vælger. Lykke opstår, når der er overenstemmelse mellem ens følelser, tanker, værdier og de omgivelser man er i, og noget i dig er ikke i overensstemmelse. Du er derfor nødt til at finde ud af, hvor den uoverensstemmelse opstår i dig og tage hånd om den, inden du kan føle dig lykkelig. 
For det første er du nødt til at finde ind til dig selv og din egen kerne. Det kan være en god idé først at komme i kontakt med din krop. Nogle enkle Qi Gong øvelser er fantastiske til det. Derfor har jeg bedt Qi Gong instruktør Vibeke Fraling svare på dit spørgsmål, og komme med nogle øvelser du med fordel kan gøre brug af for at komme i kontakt med din egen kerne. 
Der sker mange ting indeni en, når man går fra singleliv til parforhold. Lige netop det er Jennifer Paris specialist i, og jeg har derfor bedt hende om at svare dig på dit spørgsmål. Hun guider dig i sin besvarelse, til hvordan du får mærket efter, hvad der er rigtigt for dig, så du kan få overensstemmelse mellem dine følelser, behov og i dit liv. 
Du kan læse både Vibe Fraling og Jennifer Paris’ besvarelser nedenfor.  

Nederst kommer jeg med inspiration til, hvordan I får en bedre og tydligere kommunikation i jeres parfohold. 

Kom i kontakt med din kerne – Qi Gong instruktør Vibeke Fraling

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at man altid skal respektere, de signaler som vi får – panik, surhed eller andet. Som Qigong instruktør arbejder jeg med mange mennesker, som af den ene eller anden årsag er blevet væk fra sig selv. Hvis man ikke er meget nøje i kontakt med sin indre kerne, kan man ikke skelne sig selv fra andre. Det betyder, at man let kan komme til at tage større hensyn til andre end sig selv og dermed bliver let at manipulere med. Når du er helt i kontakt med din indre kerne, kan du skelne, hvad der er rigtigt og forkert for dig, og det vil være lettere at mærke, hvornår det er ok at bevæge dig ud af din komfortzone, og hvornår du absolut ikke skal flytte dig.

En af de bedste øvelser til at skabe kontakt med dig selv er en grounding og stressrelease øvelse. Den vil du kunne bruge, når du virkeligt er i tvivl og tankemylderet tager over. Du kan sagtens gøre den mindst morgen og aften en periode, for at komme ind til din kerne. Den hedder Universet ryster, og er en del af de øvelser, jeg giver til mennesker, som er stressede. Ikke fordi du nødvendigvis er stresset – men det pres du står i starter en stressrespons i kroppen.

Derudover er der en simpel øvelse, som til enhver tid kan anvendes uden, at nogen lægger mærke til det. Det er det dybe åndedrag – Qigong åndedrættet. Dette dybe åndedrag bringer dig ind i din krop og helt ind i dit center, og på meget kort tid vil du være i stand til at mærke dig fremfor andre, og dermed lettere kunne stå ved dig selv, og det som du vil.

Den sidste øvelse jeg vil anbefale lige nu, er en øvelse, som åbner for kreativ tænkning og afstresser både krop og sind samtidig. Den hedder Skyhænder. Den vil du kunne bruge i forbindelse med de øvelser og spørgsmål som Jennifer nedenfor stiller, om hvad du egentlig vil osv.

De tre øvelser er at finde i følgende artikel om Qigong som stresshåndtering.

Der er i artiklen to øvelser mere, dem kan du sagtens anvende også, men de tre nævnte vil være de vigtigste.

Vibeke Fraling

De bedste ønsker

Kærligst 

Vibeke

Få styr på dine følelser og behov – Kærlighedsterapeut Jennifer Paris

Kæreste dig. Hvor er det dog dejligt, at du har fået en kæreste som er så vild med dig, at han gerne vil flytte sammen så hurtigt. Når man har været single et par år, som du selv nævner du har, jamen så har din krop og dit sind, vænnet sig til at være alene. Det er helt normalt, det du oplever og føler, og det giver god mening at du går lidt i panik, nu når der er en, som nærmer sig dit ”territorium”. Det er helt naturligt, at når du har været alene i så lang tid, at din krop stille og roligt skal vænne sig til/omstille sig til, at bo sammen med en anden.

Som jeg oplever din situation, er der 2 ting i det. Den ene ting; hvor vidt i skal flytte sammen nu eller ej? Og den anden ting, at du føler dig under pres af din kæreste til, at det skal ske nu.

Det er altid svært at føle sig under pres, fra den man elsker, men jeg vil til hver en tid anbefale dig, at lytte til dit indre, og lytte til hvad din krop prøver at fortælle dig. Hvis din krop har modstand på noget, bliver du nødt til at reagere på det/undersøge det, hvis ikke, så overskrider du dine egne grænser, og det er på ingen måde sundt for dig. Det er så vigtigt at du er klar, og at du har dit hjerte med i det.  

Din krop er i reaktion, og den har sat nogle alarmklokker i gang. Jeg tænker at en god øvelse for dig, er at dykke ind i dig selv, og undersøg samt mærke hvorfor denne modstand opstår.

Prøv at skrive ned på et papir, dine følelser omkring det at skulle flytte sammen, samt hvilke behov du har i det. På denne måde kan du komme et skridt nærmere på, hvad der præcist gør at du går i panik, ved tanken om at I skal flytte sammen.

Dine følelser: …..

Dine behov: …..

Der kan være mange grunde: fx en overbevisning du har fra i din fortid der hedder, man flytter først sammen efter 1 år. Eller du får følelsen af, at der bliver for lidt plads i din lejlighed, eller du ikke synes i har været kærester længe nok, eller du måske tænker ”tænk hvis det går galt”, måske er det at miste friheden som tynger dig. Prøv at se om du kan mærke ind i det? Måske er du bare ikke klar, og måske går det blot for hurtigt for dig? Det er der ingen skam i. Øvelsen vil kunne give dig en mere præcis viden om hvorfor din krop reagerer, samt gøre det nemmere for dig at forklare din kæreste, hvordan du har det med det med at flytte sammen, og hvad der sker inde i dig. Når han ved det, så vil han også bedre kunne støtte dig, og sammen kan i finde en løsning. Fx hvis du graver ned i følelsen og behovet, og du finder frem til, at det er din frihed du er bange for at miste, så kan i sammen blive enige om, at du melder ud når du har brug for alenetid og at han har fuld accept for dette, da du har givet ham en forståelse af hvorfor.   

Det lyder lidt som om, at din kæreste ikke rigtigt vil høre, at du ikke er klar, måske gør det lidt ondt på ham. Kommunikation er alfa omega, når man er i et parforhold, og derfor synes jeg også, at det er vigtigt at du hiver fat i ham igen og virkelig tager ham i hånden og i sætter jer ned, på et tidspunkt hvor i kan være uforstyrret over for alting, og tager en rigtig god snak. Jeg vil anbefale dig at lave øvelsen inden, så du måske selv har en bedre forståelse af din kropsreaktioner inden snakken. Det er vigtigt at din kæreste lytter til dig, og han har en forståelse samt accept på, hvad der sker i din krop. Giv ham en forståelse af hvad der sker i dig, hvad føler du, hvad tænker du, hvordan din krop reagerer. Og husk at minde ham om, at det ikke er fordi du ikke elsker ham, men blot fordi din krop er i reaktion, at disse ting sker.  

Jeg er sikker på at i nok skal finde en løsning som fungerer for jer begge!

Kærlighedterapeut Jennifer Paris

Alt held og lykke herfra <3

Kærlig hilsen 

Jennifer

Tal sammen om at flytte sammen

Skal vi flytte sammen

Til sidst vil jeg give dig et par gode råd ift. kommunikationen med din kæreste. Det er så vigtigt i et parforhold, at man taler ligeværdigt og respektfuldt med hinanden. Det er efter min mening en del af fundamentet i et parforhold, og da ikke mindst, hvis man gerne vil flytte sammen, og skal have en hverdag sammen til at fungere. 
Din kæreste vil gerne flytte sammen med dig, og det går en del hurtigere for ham, end det gør for dig. Har du spurgt ham, hvad det er der gør, at han gerne vil have, at det går så hurtigt? Når du taler med ham om dette, er det vigtigt, at du spørger nysgerrigt og interesseret ind, til hvad han har at fortælle. Hvis han f.eks. svarer ”Det er fordi, det er mest praktisk, og så kan vi være sammen hele tiden”, så kan du både spørge ind til, hvad han tænker ift. det praktiske, samt spørge hvad han tænker, er godt ved, at I er sammen hele tiden. Hvorfor vil han gerne det? Hvordan tænker han, at I skal bruge tiden sammen? Osv. Bemærk at jeg bruger det der hedder HV-spørgsmål i de spørgsmål, du kan stille ham. Det er altså ord der starter med HV som "Hvordan, hvilken, hvorfor, hvad, hvornår". 
Med HV-spørgsmål åbner du op i jeres samtale, og giver ham mulighed for at reflektere over sine svar, og det giver dig en indsigt i, hvad der er årsagen til, at han har så travlt. Jo mere du ved om hans bevæggrunde, jo bedre kan du danne din egen mening ud fra det.
Den anden del der er meget vigtig, når I taler om at flytte sammen, er at du taler ud fra dig selv. At du siger JEG, når du taler om dine behov. En stor fejl mange begår, er at de tolker og fortæller den anden, hvad han/hun gør. 

F.eks.: 
”DU vil jo have, at jeg skal flytte sammen med dig”
”DU lytter ikke, til hvad jeg siger”
”DU ignorerer mig og er ligeglad, med hvad jeg synes”

 

Det er langt bedre at tale ud fra sig selv. Fortæl din kæreste hvad der sker indeni dig (se Jennifers svar ovenfor), når han taler om at flytte sammen.
 
De 3 førnævnte sætninger kan med fordel omformuleres til: 
”Jeg hører dig sige, at du gerne vil flytte sammen med mig hurtigt”
”Jeg har brug for, at du lytter til hvad jeg gerne vil sige”
”Jeg får følelsen af at blive ignoreret, og det gør mig ked af det og forvirret”.

 

Når du taler ud fra dig selv, bliver samtalen mere kontruktiv. 

Når man hele tiden siger du og tolker på den anden, så er der stor sandsynlighed for, at der opstår misforståelser, og man bliver irriterede på hinanden fordi, man kommer til at føle, at den anden ikke forstår en rigtigt. De fleste kender til eksemplet med at en siger til os "Hvorfor er du så sur?", hvor man ender med at blive sur, selvom man til at starte med, rent faktisk ikke var sur, men træt eller ked af det. 

Når vi taler ud fra os selv, mindsker man misforståelserne og øger muligheden for forståelse. For når man fortæller, hvordan man har det, om sine egne følelser og behov, så tager man ikke fejl, da ens følelser og behov som udgangspunkt altid er rigtige. 

 

Jeg håber, for dig at du har mod på at finde ind til din egen kerne, at lytte til dine følelser og behov og tage en god samtale med din kæreste, og at I sammen finder en løsning der kan fungere for jer. 

Maria Gammelgaard

Jeg ønsker dig alt det bedste

Kærlige hilsner

Maria Gammelgaard