Jeg ville ønske, at jeg kunne give dig en hurtig kur, til hvordan du får mere overskud, balance og glæde. En slags quick-fix, og så var du bare ovenpå resten af dit liv. Eller som en Nupo-kur hvor du lynhurtigt nåede dit ønskede mål, uden en voldsom stor indsats. 

Det kan jeg desværre ikke. For ligesom med en Nupo-kur så melder udfordringerne og hverdagen sig igen, når kuren er slut, og man falder hurtigt i de gamle mønstre og vaner, som var dem, der gav de ekstra kilo.

 

Der er kun en vej. Sæt et mål for hvad du vil opnå. Opsøg viden til hvordan du når det og øv dig, øv dig, øv dig!

 

Jeg er lige nu ramt. Ramt af at jeg i en periode har været lidt for god til at sætte andre højere end mig selv. Jeg har arbejdet,  jeg har været på ture med mine børn og jeg har været sammen med min familie. Og det er jo alt sammen meget godt. Det har faktisk været både effektivt og hyggeligt. Men! Der er en, der ikke har fået, helt den opmærksomhed som hun ønskede. Mig selv! Jo jeg har skam lavet mindfullnes-øvelser indimellem og gået ture i skoven, men det har ikke været nok. Jeg har ikke stoppet op og lyttet til hvad mit hjerte og krop fortalte mig, og så kommer regningen. Eller det vil sige, jeg har hørt min krops signaler, men valgte at overhøre dem. Dumt!

 

Så her sidder jeg nu! Flad for energi, træt og ude af balance og siger til mig selv: ”For pokker da Maria, du burde vide bedre!” Jeg har faktisk også lidt ondt af mig selv, men det må du ikke fortælle til nogen.

Jeg stiller mig selv 1000 kroners spørgsmålet:

 

”Er jeg virkelig, til trods for at jeg har arbejdet med selvudvikling de sidste 15 år, ikke kommet videre?”

 

Mit svar til mig selv er:

JO! Jeg er kommet videre, jeg er faktisk kommet langt. Jeg tror på mig selv som menneske. Jeg har lært min krops signaler at kende. Jeg accepterer mig selv i langt højere grad. Jeg er langt mere positiv. Jeg føler mig ikke længere som et offer i mit eget liv. Jeg er blevet langt bedre til at anerkende mig selv. Og meget mere.

 

Men jeg øver mig stadig, og det vil jeg blive ved med resten af mit liv. Hver gang jeg falder, er et skridt i den rigtige retning ift. succes. Ikke succes i form af masser af penge, fed bil og lækkert hus, men succes i form af indre balance, glæde og overskud. 

 

Et liv i balance er en proces, og indimellem falder vi, og så må vi børste os selv af, rejse os op og komme videre. Til gengæld får vi mere selvindsigt, viden og tro på at vi kan rejse os igen. Den største kunst er ikke at undgå at falde, men at erkende og acceptere at du gør det. For hvis du ikke sætter dig et mål, og du ikke prøver, så kan du selvfølgelig heller ikke falde (det kan ihvertfald være en udfordring at falde i sofaen) men har du så levet dit liv? Så glem alt om quick-fix’s og kast dig selv ud i den kamp der hedder livet, jo mere du øver dig, jo tættere kommer du på succes!

0 kommentar(er)

Skriv en kommentar til bloggen