Min indre flamme

Min indre flamme

27. januar 2016

Inden i mig brænder en flamme. Min indre flamme vil gerne gøre en forskel, vil gerne inspirere, har ambitioner og vil gerne være med til at gøre verden til et (bare lidt) bedre sted. 

Min flamme giver mig styrke og tro på livet. Jeg har aldrig set mig selv som et psykisk stærkt menneske, men min flamme giver mig empati, rummelighed og kærlighed til andre mennesker, og lige præcis dét er min styrke.

Giv slip på dårlig samvittighed

Dårlig samvittighed

3. juni 2015

Åh hvor jeg kender den. Den dårlige samvittighed. Den dukker lige pludselig op, og fortæller mig, at jeg ikke har været nok sammen med mine børn eller min mand. Men hvornår er nok nok? For faktum er, at jeg er langt mere sammen med mine børn, end mine forældre var sammen med mig, og jeg har aldrig tænkt, at de var for lidt sammen med mig, for jeg var tryg og har også en masse gode minder med fra min barndom. Så hvorfor sætter jeg barren, for hvor meget jeg skal være sammen med mine børn, så højt? 

Lavt selvværd og stress skabte et monster!

Monstermor

10. maj 2015

At være der hvor jeg ikke magtede at rumme mine børn, ofte ønskede dem langt væk, var bange for at være alene med dem og havde et selvværd der var lavt at jeg indimellem kunne tænke det ville være en lettelse for min familie, hvis jeg ikke længere var her, er det mest pinefulde jeg har oplevet i mit liv.                  

Der er efterhånden en gængs opfattelse af, at stress er noget, der kommer snigende som en tyv i natten. Sådan var det ikke for mig, da jeg for 6 år siden blev ramt af stress. Jeg var udmærket klar over, at toget bragede derud ad med 180 km i timen, og at det på et tidspunkt ville ende galt. Jeg ledte desperat efter en nødbremse, men kunne ikke finde den.

Har du for høje forventninger til dig selv?

Maria Gammelgaard

15. april 2015

For 6 år siden sad jeg ved en psykolog, som ville overbevise mig om, at jeg havde alt for høje forventninger til mig selv. Det tog mig lang tid inden, jeg forstod, hvad hun mente, for jeg havde ingen ambitioner om et pletfrit hjem, og jeg havde det egentlig rimelig ok, med de store bunker af vasketøj der som regel prydede mit stuegulv. På arbejdet hang jeg heller ikke mere ud, end jeg fik løn for, og jeg lod det ligge, der hvor det hørte til, nemlig på min arbejdsplads.

Hele tiden får vi tudet ørene fulde, om at mødre i dagens Danmark har for store forventninger til sig selv. Vi har for travlt med karriere, speltboller, motorisk korrekte (fritids)aktiviteter med vores børn og maratonløb. 

Slip din stress med yoga og meditation

stress yoga

27. august 2014

Af: Gæste blogger Anne Goncalves

De senere år har der været skrevet meget i medierne om, at stressede skulle motionere. Der har endda været historier om stressramte som fik besked på at tilbringe 10 timer om ugen i et fitness center! Alt sammen i den tro, at motion skulle kunne få bugt med stress. Jeg kan ikke forestille mig noget værre, end som stressramt at stå i et fitness center med musikken brøllende ud af højtalerne. Min egen erfaring er, at stress kræver ro. Masser af ro.

Taknemmelighed - den lille lykke

26. april 2014

Er taknemmlighed langhåret, søgt og pædagogisk korrekt?

Jeg hører nogle gange, at nogen synes, at det at være taknemmelig for de små ting, er meget pædagogisk korrekt eller langhåret. Eller er det ikke lidt søgt, at man skal takke for, at man har tag over hovedet, og at man kan trække vejret, når nu alt andet i ens liv er noget lort?

Ualmindelig pivet eller særlig sensitiv

17. april 2014

Af gæste blogger Anette Christensen

Da jeg var barn, var der sne hele vinteren og sol hele sommeren. Hvert år. Sådan husker jeg det i hvert fald. Jeg frøs uhæmmet når det var koldt og var ved at brække mig af varme, når temperaturen kom over 24 grader. ”Ualmindelig pivet” læste jeg i øjnene på de voksne omkring mig, som tænkte deres om den sarte, generte pige, der helst ville lege alene og havde en voldsomt veludviklet fantasi.

Jeg læste også alt muligt andet i øjnene, mellem linjerne, bag ordene og i stilheden. Fordi mine antenner var mindst dobbelt så lange som andres.

Undgå konflikter og misforståelser

29. marts 2014

Kan man midske misforståelser og konflikter i sit liv ved at styrke ens selvværd?

Det tror jeg på at man kan!

Alle kender nok det, at én vi er tæt på, familie, venner, kolleger m.v., lige kommer med en negativ eller spydig kommentar ud mellem sidebenene. Vi sidder ofte bagefter og tænker: ”hvad var det lige?” Der kan være stor forskel på, hvordan du reagerer i sådan en situation.

Fuck dårlig samvittighed...

19. februar 2014

Jeg tror ikke, at der findes en mor på denne planet, der ikke på et eller andet tidspunkt har prøvet at have dårlig samvittighed overfor sine børn. Men hvis du ellers er en samvittighedsfuld, mor der gør sit bedste for sine børn, så kan du ikke bruge dårlige samvittighed til noget som helst. Det er derfor blevet tid til at gøre op med den og smide den på porten!

I skrivende stund kan jeg da sagtens finde på en ting eller to….. eller nærmere 10 ting jeg kunne gøre bedre for mine børn

Jeg er sensitiv men ikke særlig

22. januar 2014

I disse tider er der kommet meget fokus på begrebet “særlig sensitiv”, og det giver super god mening, for når man ikke er som alle andre, kan man have behov for at kunne forklare hvorfor og tilhøre en gruppe, der er ligesom en selv.

Vi mennesker søger andre, der er som os. Så’en er det bare. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at vi kun er sammen med nogen, der er som os selv, men vi kan bare så godt lide at være i samme båd som andre ligestillede.  For der er nu engang ikke nogen, der forstår os bedre, end mennesker der har det på samme måde som os selv.

Skal vi bekæmpe Janteloven?

5. december 2013

I 1933 skrev Aksel Sandemose bogen ”En flygtning krydser sit spor” om Esben Arnakke, som kom fra byen Jante. I denne by blev der nedskrevet 10 bud, som senere er blevet kendt som Janteloven.

Hvem kender ikke Janteloven i Danmark. Det er den forfærdelige ”lov” der gør, at vi ikke må skille os ud, gøre os særligt bemærkede eller anerkende os selv i andres påhør. En ”lov” som i virkeligheden ikke har spor at gøre med en lov, men blot er skabt af en samfundskritisk forfatter i 1930’erne. Men ikke desto mindre er der mange, der i gennem årtier er gået til kamp mod Janteloven, og gør hvad de kan for helt at ophæve den.

Når børnene er til sport

10. november 2013

En ting jeg jævnligt hører fra forældre er udfordringen med at deres børn skal fragtes til og fra fritidsinteresser. Eftermiddagstimerne bliver derfor i mange familier en større logistisk opgave der skal løses, og i rigtigt mange tilfælde en rigtig tidsrøver af god tid til sig selv.

Men det behøver ikke at være sådan. Tiden på landevejen, i den lokale hal, eller på sidelinien af fodboldbanen kan bruges på en anden måde, så du får tid til dig selv, til dit barn eller tid sammen med en veninde. Det handler blot om, at du beslutter dig for, at du vil gøre noget anderledes, end du gør nu.

Burde du også lige...?

9. oktober 2013

Har du konstant dårlig samvittighed over alt det du ikke når? Når du endelig prioriterer tid til dig, kommer så den ene sætning efter den anden, der starter med ”jeg burde også” frem i dit hoved? Så læs med her.

Kl. er 16.45, du er lige kommet hjem fra arbejde og har på vejen hentet ungerne i daginstitution. Det har været en hård dag på arbejdet. En af de slags hæsblæsende dage hvor der bare hele tiden er noget, du skal tage dig af.

Almindelig er mit mellemnavn

1. september 2013

Jeg afholdt for nyligt en workshop, hvor en af mine deltagere bagefter sagde til mig, at hun kunne lide, at jeg var så almindelig. Hun sagde dette, fordi jeg havde fortalt min egen historie, om hvordan jeg havde arbejdet som sagsbehandler og var blevet ramt af stress, og fordi min bil var møg beskidt.

Det med bilen er en historie for sig. Min plan var at jeg skulle have vasket den inden aftenens arrangement, men jeg nåede det ikke pga. bøvl med min printer, inden jeg skulle afsted. Min bil den er altså virkelig beskidt, da jeg bor på en grusvej.  Jeg vasker den helt ærligt ikke særligt ofte, da det virker lidt som molbo arbejde, da den bliver beskidt, med det samme jeg kører op af min grusvej igen.

Undskyld at jeg er så kedelig!

10. august 2013

Er du lige så kedelig som mig?

Jeg har for nyligt været på seminar med min arbejdsplads. Aftenen sluttede af på samme måde som de fleste seminarer, med aftensmad og rødvin, masser af rødvin. Allerede inden desserten var en god del af selskabet noget mere opløftede og højttalende end vanligt. Jeg selv drak et par glas vin, men havde ganske enkelt ikke lige lyst til at drikke mere end det. Jeg deltog dog i aftenen med et smil på læben og havde det ganske hyggeligt indtil kl. ca. 24, hvor jeg valgte at gå i seng. Det gjorde jeg af den simple grund, at jeg ikke gad at feste mere.

Drømmer du om et quick-fix til glæde og overskud?

28. juni 2013

Jeg ville ønske, at jeg kunne give dig en hurtig kur, til hvordan du får mere overskud, balance og glæde. En slags quick-fix, og så var du bare ovenpå resten af dit liv. Eller som en Nupo-kur hvor du lynhurtigt nåede dit ønskede mål, uden en voldsom stor indsats. 

Det kan jeg desværre ikke. For ligesom med en Nupo-kur så melder udfordringerne og hverdagen sig igen, når kuren er slut, og man falder hurtigt i de gamle mønstre og vaner, som var dem, der gav de ekstra kilo.

Fuck! Det gør ondt indeni...Hvordan har dit selvværd det?

15. maj 2013

Når man en gang har været der, hvor man overvejer om man overhovedet har en berettigelse som menneske. Hvor man kigger på sine børn og tænker ”de ville sku sikkert være bedre tjent uden mig!” Ja så tror jeg aldrig, at man glemmer følelsen.

Tænk at man kan have så lavt selvværd, at man kan tænke, at man er så stor en belastning for ens nærmeste, at de vil blive mere lettede over, at man ikke er til længere, end de vil føle sorg over det. Det er vildt nok! 

10 tips så du sikrer dig at blive stresset

1. maj 2013

Det der med at blive stresset, altså så ‘en rigtig for alvor, det er vist lidt trendy. Stresset på den måde at du ikke kan koncentrere dig om noget og ikke kan huske noget som helst, og du har måske også ondt i maven og ikke kan sove, fordi tankerne kører rundt i hovedet konstant. På den måde stresset. Hver dag er der 35.000 danskere, der er sygemeldt pga. stress og 250 – 300.000 danskere lider af alvorlig stress. Det er da noget af en eksklusiv klub.

Her får du så 10 tips til, hvordan du kan blive medlem af denne eksklusive klub.

Foråret bringer energi

16. marts 2013

For nyligt hørte jeg en sætning som jeg har tænkt en del over: ”Nu kommer foråret snart og så får vi noget mere energi! ” Rigtigt mange kan sikkert nikke genkendende til den fornemmelse. 

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at vi lever i en ”kunstig” tid. Konstant er vi i gang. Morgen, middag, aften. Forår, sommer, efterår, vinter. Men hvad nu hvis vores krop er indrettet til, at vi ikke skal være så meget i gang i de mørke og kolde måneder? Vi ved alle at vi får mere energi når lyset og varmen kommer, men stopper vi op og tænker at det er ensbetydende med at vi skal sætte tempoet ned i vintermånederne?

Høj musik og stor lækker Audi

27. februar 2013

Gør det det der gør dig glad, uanset hvor åndsvagt det må virke på andre. 

Jeg har altid vidst, at musik er vigtigt i mit liv. I perioder hvor jeg har haft det svært, og har haft brug for noget til at hjælpe mig med at holde mig selv oven vande, har jeg altid fundet et stykke musik der har kunne hjælp mig.

Da jeg for 4 år siden var sygemeldt grundet stress, blev jeg Nik og Jay fan! Okay, jeg har altid været lidt af en poptøs, men derfra og så til Nik og Jay, der var nu altså alligevel et stykke vej.

Tro på dig selv

14. februar 2013

Hvorfor er det så vigtigt, at vi tror på os selv? Læs svaret til sidst i dette indlæg, men måske har du selv fundet ud af det inden du så langt. 

Jeg hørte for lidt tid siden om en lærer, der havde fået sine elever til at klare sig bedre i matematik opgaver end andre. Han havde lært dem en meget simpel måde at løse opgaver på. Når de fik deres opgave, skulle de stille og roligt at læse alle opgaverne igennem, uden af løse nogen af dem. Når de havde gjort det, skulle de starte med at løse de opgaver, som var allernemmest for dem, inden de begyndte at løse resten af opgaverne. På den måde fik de en tro på, at de godt kunne løse opgaverne.

Kom i mål

20. januar 2013

Jeg har gennem mit liv sat mig mange mål, rigtigt mange mål. De har både været mål i ordets bogstaveligste forstand og forklædt som agendaer, fortsæt, deadlines, to do’s m.v. Og rigtigt mange af disse mål er blevet ført ud i livet, men mange har også måtte lide den skæbnessvangre død! Nogle af de ting der meget ofte har været mine mål er: Lære at gå ordentlig tid i seng, holde op med at spise sukker, løbe oftere, komme ud af døren i ordentlig tid, lade være med at køre (alt) for stærkt, lave to do lister jeg rent faktisk kan nå og meget mere.

Det forargede kor!

27. december 2012

Jeg læste i går en status på Facebook, om en mor der valgte at bytte en kæde, hendes to sønner havde brugt meget lang tid på at udvælge hos en guldsmed. Statussen medførte en storm af kommentarer, hvoraf størstedelen var ”det kan man da ikke”, ”som mor skal man altid være glad, for det man får af sine børn”, ”jeg har fået en hjemmelavet lysestage af mit barn, og jeg elsker den” m.v. Generelt lyste forargelsen ud af de mange kommentarer, og mellem linjerne kunne læses, at hvis man kunne finde på at bytte gaver fra sine børn, så var man en dårlig mor.

Kan man samle på lykke?

12. december 2012

Jeg havde haft en træls dag. Ikke egentligt fordi at der var sket noget særligt, men fordi at jeg havde været træt hele dagen. En træthed der havde fyldt enhver fiber af min krop og også formørket mit sind. Da jeg gik i seng om aftenen, puttede jeg mig ind til min mand, som holdt varmt om mig.

Lige i dét øjeblik følte jeg mig lykkelig. Jeg havde lukket hele verden ude og var bare lige der, et trygt og godt sted hvor jeg følte ægte nærværende lykke. Og en dyb taknemmelighed over at jeg var lige der, lige på det tidspunkt.

Sårbarhed

19. november 2012

Efter at have skrevet min sidste blog – Når mørket sænker sig – gik jeg i seng. Da jeg lå i min seng og kom til at tænke, over hvad jeg havde skrevet, og at jeg nu havde lagt det ud på nettet, så alle kunne læse det, fik jeg pludselig hjertebanken. Jeg havde givet noget af mig selv, jeg havde delt nogle af de mørke sider af mig selv og jeg følte mig pludselig meget sårbar.

Når mørket sænker sig

20. oktober 2012

Det er gråt ude. Landet er pakket ind I en dyne af skyer. Helt fra halsen i Sønderjylland til snotklatten Samsø til nathuen Vendsyssel, er dynen trukket helt op om ørene, og jeg har lyst til at gøre det samme.

Der er dage, hvor jeg bliver opslugt af melankoli og tristhed. Nogle dage er der en udefrakommende årsag til det, og andre dage er det er det en indefra kommende grå følelse. Jeg har haft det sådan, lige så længe jeg kan huske tilbage, og har efterhånden lært, at acceptere det som en del af mig.

Nu er det nu!

1. oktober 2012

Forventningsfuld som et lille barn juleaften, sidder jeg og skriver mit første blogindlæg. I dag skal min hjemmeside offentliggøres, og jeg er spændt. Spændt som en bue lige før pilen slippes.

Og jeg brænder for det her, det er det, jeg vil. Jeg brænder for at hjælpe andre til at indse, hvor stor en forskel de kan gøre i deres eget liv, hvis de tager ansvar for det. Nogle gange er vi bare så vanvittigt dygtige til at tage ansvar for alt muligt andet end os selv. Men hvem er egentlig den vigtigste person i DIT liv?

Tilmeld dig nyhedsbrevet her