Stress

Vil du være en del af en eksklusiv klub?

 

Det der med at blive stresset, altså så ‘en rigtig for alvor, det er vist lidt trendy. Stresset på den måde at du ikke kan koncentrere dig om noget og ikke kan huske noget som helst, og du har måske også ondt i maven og ikke kan sove, fordi tankerne kører rundt i hovedet konstant. På den måde stresset. Hver dag er der 35.000 danskere, der er sygemeldt pga. stress og 250 – 300.000 danskere lider af alvorlig stress. Det er da noget af en eksklusiv klub.

Her får du så 10 tips til, hvordan du kan blive medlem af denne eksklusive klub.

 

1. Undgå motion og sund kost.

Sørg for at når du forlader dit stillesiddende job, at gå ud i bilen, der holder lige foran arbejdspladsen, kør hjem og hold i indkørslen og gå ind og sæt dig i sofaen, og rør dig så ikke mere end højst nødvendigt resten af dagen. Når aftensmaden nærmer sig, så undlad grøntsagerne, vælg evt. en Knorr Lasagne med hvid pasta og spis en hvid flutes til. Når aftenen nærmer sig, så hyg dig med en ½ liter cola, en plade chokolade og/eller en pose chips.

 

2. Sov mindre end 7 – 8 timer hver nat, og sørg meget gerne for at blive afbrudt flere gange om natten.

Gå i seng kl. 23.30 efter en aften foran flimmerkassen, hvor du måske har blundet lidt indimellem og stil vækkeuret kl. 6.00. I løbet af natten er der måske forstyrrelser i form af børn, mandens snorken, tanker om ting der skal gøres dagen efter eller toiletbesøg.

 

3. Prioriter alle andre højere end dig selv.

Hvem er den vigtigste i dit liv? Hvis du går i gang med en lang liste med børn, mand, søstre, veninde, kollegerne m.v. og du selv kommer på 30. pladsen, så tillykke, du er godt på vej til at træde ind i den eksklusive klub af stressramte.

 

4. Undgå at gøre ting der føles godt for dig, og som du synes er sjovt.

Når du nu har så travlt, med at prioritere alle andre, har du som regel også travlt med at sørge for, at DE har det godt og sjovt, og på den måde er der aldrig tid til dig. Du kæmper dig igennem pligter og behovet for at behage andre.

 

5. Vær altid til rådighed.

Vær altid til rådighed for din omverden. Din mand, dine børn, din veninde, din chef m.v. De kan altid få fat i dig på en eller anden måde, fysisk, telefonisk, via mail, via sms, via Facebook. Du er aldrig fysisk et andet sted og aldrig offline.

 

“Du fortæller rundt omkring, at du er multi-tasking ekspert,men i virkeligheden

er du aldrig nærværende,og har fokus, på lige præcis det du er i gang med”

 

6. Lad være med at sige Nej til opgaver.

Når du nu altid er til rådighed, får du jo også jævnligt opgaver. På arbejdet er det måske opgaver, som egentlig ikke hører til dit arbejdsområde. Privat er det måske venner, der liiige vil have dig til at hjælpe med noget, og hjemme er det børn og mand, der også lige skal bruge din hjælp til alt muligt, og du siger ALDRIG nej! For tænk nu hvis det betyder, at de vil blive sure på dig, og derfor ikke kan lide dig?

 

7. Sørg for at have flere ting du vil, og skal end du har tid til.

Du har så mange to-do’s, at det ganske enkelt ikke på nogen som helst mulig måde kan lade sig gøre at nå dem alle. Især godt er det, hvis du kun har alle opgaverne i hovedet, så dine tanker konstant kredser, om det du skal nå.

 

8. Vær altid på vej til din næste opgave mentalt

Med alle de to-do’s er du konstant på vej til næste opgave. Du fortæller rundt omkring, at du er multi-tasking ekspert, men i virkeligheden er du aldrig nærværende, og har aldrig fokus, på lige præcis det du er i gang med, uanset om det gælder en arbejdsopgave, vasketøj, lege med børnene, læse godnat historie, se en film m.v.

 

9. Bekymr dig om alt, især det du ikke kan gøre noget ved.

Sørg for at spekulere på om din søster nu når at få styr på det hele inden hendes datters konfirmation, om den nuværende regering lever op til deres valgløfter, om din søns legekammerat får ordenligt sundt mad hjemme osv. Og brok dig! Meget gerne højlydt over alt det der ikke funger i dit liv og i samfundet, men undlad at gøre noget ved det.

 

10. Pres dig selv til det yderste hver dag.

Når du lægger dig på sengen om aftenen, falder du nærmest omkuld af træthed. Hver en fiber i din krop er træt og udpint, fordi du ikke giver dig selv plads til at slappe af hverken fysisk eller mentalt.

 

Hvis du kan vinge flere af disse punkter af, så er mit bud at du for længst glemt hvordan ægte glæde og overskud føles, og du er i risiko for at blive endnu en i statistikken, der bliver sygemeldt grundet stress. Men det er ikke en sjov statistik at være en del af. Tro mig!

Heldigvis har du muligheden for at gøre noget ved det nu, inden det er for sent, så hvad forhindrer dig i at sætte dig selv i førersædet i dit liv og undgå at blive en del af den eksklusive stress klub

0 kommentar(er)

Skriv en kommentar til bloggen her